ePropulsion elektriska utombordare

ePropulsion erbjuder avancerade elutombordare med litiumbatterier.

elutombordare ePropulsion Spirit

Elutombordaren Spirit 1.0

Med en effekt på 1kw motsvarar den i praktisk användning oftast en bensinutombordare upp till 3hk.
Denna elutombordare passar perfekt till jollen och ekan men orkar också med mindre segelbåtar upp till 2 ton.
Motorn sitter nere under vattnet och ger en i princip helt tyst framdrivning. På toppen av elutombordaren sitter det inbyggda batteriet på drygt 1kwh. Det ger en driftstid vid vanlig användning på flera timmar och vid full fart på en timme. Behöver du så kan du byta batteri på endast ett par sekunder.
Det medföljer standardladdare som du laddar batteriet i 230v uttag på ungefär 5 timmar. Du kan komplettera med snabbladdare som laddar batteriet på ett par timmar och vi har även 12v laddare och solcells laddare.
Spirit elutombordare finns med 3 rigg längder som de benämner extra kort, kort och lång. Elutombordare med lång rigg används framförallt till segelbåtar, kort rigg till de flesta ekor och roddbåtar och extra kort kan användas till de minsta gummibåtarna.

Mer information om ePropulsion Spirit
Pris och beställning av ePropulsion elutombordare Spirit

Elutombordaren Navy 3

ePropulsion Navy 3 har en effekt på 3kw och motsvarar i praktisk användning oftast en bensinutombordare på upp till 6hk.
Motorn sitter nere under vattnet och ger en i princip helt tyst framdrivning.
Denna elutombordare drivs av externt batteri på mellan 45 och 60 volt. ePropulsion erbjuder ett litiumbatteri på 48V som passar perfekt till denna motor och ger en driftstid på flera timmar vid normal användning och 1 timmes drift vid full fart. Men det går utmärkt att använda 4st seriekopplade 12V batterier för lägre kostnad.
Elutombordaren styrs antingen med rorkult eller med fjärreglage och vanlig teleflex styrning. Både rorkulten och färreglaget är helt trådlöst för enkel installation och effektivt stöldskydd.

Mer information om ePropulsion Navy
Pris och beställning av ePropulsion elutombordare Navy 3
elutombordare ePropulsion Navy 3
elutombordare ePropulsion Navy 6

Elutombordaren Navy 6

ePropulsion Navy 6 har en effekt på 6kw och motsvarar i praktisk användning oftast en bensinutombordare på minst 10hk.
Motorn sitter upptill och har ett traditionellt växelhus men med en stor avgörande skillnad. Denna elutombordare har ett slutet kylvattensystem och inget sjövatten tas in någonstans i motorn vilket minimerar underhållet.
Denna elutombordare drivs av externt batteri på mellan 45 och 60 volt. ePropulsion erbjuder ett litiumbatteri på 48V som i par passar perfekt till denna motor och ger en driftstid på flera timmar vid normal användning och 1 timmes drift vid full fart. Men det går utmärkt att använda 4st seriekopplade 12V batterier för lägre kostnad.
Elutombordaren styrs antingen med rorkult eller med fjärreglage och vanlig teleflex styrning. Både rorkulten och färreglaget är helt trådlöst för enkel installation och effektivt stöldskydd.

Mer information om ePropulsion Navy
Pris och beställning av ePropulsion elutombordare Navy 6

Navy batteri för elutombordare

Detta 46,8V litiumjonbatteri speciellt utformat för NAVY-elutombordare kombinerar elegant utseende och hög kvalitet.
NAVY batteriet är uppbyggt med 18650-celler av högkvalitativ kvalitet från välkänt varumärke och skyddande batteri övervaknings system (BMS), vilket garanterar hög prestanda och pålitlighet.
Batteriet för elutombordare är helt vattentätt enligt IP67.
Kan parallellkopplas med upp till 8 batterier som laddas och urladdas parallellt.
3042Wh, 30kg, 46,8V
Vid användning med Navy 6 behövs minst 2 batterier parallellkopplas.

Mer information om ePropulsion Navy
Pris och beställning av ePropulsion Navy batteri
Navy batteri för elutombordare
motor ePropulsion vaquita för SUP och kajak

Elmotor för SUP och kajak

Den lilla men kraftiga SUP- och kajakmotorn ger dig en perfekt knuff när du behöver vila eller den dagen du vill paddla lite längre.
Motorn kan användas med nästan alla typer av SUP, kajaker, kanoter, liksom de flesta andra småbåtar.
Två standardadaptrar som passar de två vanligaste fen-fästena på marknaden ingår och ger en enkel installation av motorn på SUP och kajaker med fenor.
För de som inte har en fenfäste ingår en universaladapter med spännband.
Litiumbatteriet på 300wh som bara väger 2.5kg ger en driftstid på många timmar vid normal användning och på full fart runt 8 km/h upp till 1,1 timme.
Den trådlösa fjärrkontrollen ger steglös hastighetsreglering. Den klockformiga styrenheten kan bäras på handleden, fäst på en paddel eller bara hållas för hand för enkel åtkomst.
Vid högsta hastighet på cirka 8 km/h har du en räckvidd på ca 9 km. Vid låg hastighet på ca 5 km/h har du en räckvidd upp till 45 km.

Mer information om ePropulsion Vaquita
Pris och beställning av ePropulsion Vaquita

KM Gruppen AB - Telegramvägen 44, SALTSJÖ-BOO, 08-55778800 - Björlanda Kile småbåtshamn, Torslanda, 031-7129930